Workshops

De workshops zijn gebaseerd op methode en theorie, maar worden gegeven op de begeleidingsdesk manier zodat het praktisch en toepasbaar wordt. Wij gaan er vanuit dat je de theorie zelf wel kan lezen. Vaak kan je informatie vinden door een zoekmachine te gebruiken of door een lidmaatschap te nemen op bijpassende e-learningsmodule. We bieden drie niveaus aan:

  • basis (theoretisch kader en toepassen op je eigen leven),
  • verdieping (verdiepende theorie en toepassen op de ander),
  • specifiek (kern van theorie en toepassen op casuĆÆstiek).

Narratief werken,

Iedereen heeft een verhaal over zijn eigen ervaring en beleving. Dit verhaal kent vaak hiaten die worden ingevuld. Het verhaal wat ontstaat bepaald hoe we tegen situaties aankijken. Het herdefiniƫren van het verhaal en het kijken naar hiaten en mechanisme die je hebt om het verhaal kloppend te maken helpt om verder te komen en je door moeilijke situaties heen te manoeuvreren zonder jezelf veel onrecht en of vervorming aan te doen.

Genogram,

Niemand is een blanco blad. We nemen allen een boodschap mee vanuit het systeem van de familie maar ook door onze plek in de kindrij. Het ontdekken van de boodschap helpt om patronen te versterken of juist af te zwakken. Door het tekenen van een schema met vaste symbolen krijg je overzicht en structuur. In de verdiepende module komt ook de beschermjassen aanbod. 

Motiveren van de ander,

Motiveren op een duurzame wijze is niet vanzelf sprekend. Vaak nemen we over en vinden dat de ander dat nadoet doen. Wanneer dat lukt dan laten we het los. Maar zo werkt dat niet. Iedereen heeft zijn eigen wijze om ongewenst gedrag te veranderen. We nemen alle stappen door en bekijken wat jij in welke stap kan betekenen voor het proces van de ander.

Systeemgericht werken,

Een systeem zoekt altijd naar balans. Ook mensen zijn daar geen uitzondering op. Weet jij al welke rol bijdraagt aan de balans van het systeem en ben jij daar tevreden over. Wat als dat niet zo is wat moet je dan doen. Je start met deze workshop das al een hele goede keuze.

Oplossingsgericht werken,

Iedereen is zijn eigen specialist maar heeft zo nu en dan een moment nodig om het gereedschap scherp te houden. Met deze workshop verkennen we de uitgangspunten van oplossinsggericht werken (wat niet stuk is hoef je niet te maken, als iets werkt doe er meer van, etc.) maar ook de kracht van de basisvragen (relatievraag, detailvragen bij eerdere situaties, verandervraag, wondervraag, schaalvraag, competentievraag, etc.). Leer ze gebruiken en behaal meer resultaat terwijl de ander het zware werk doet.

Voorspelbaar werken,

Als de temperatuur oploopt zet je een raam open of doe je je jas uit. Zo heb je invloed en zorg je dat het prettig blijft. Dit principe kan je op onveilige situaties plakken door een juiste inschatting te maken door een risicotaxatie.

Multi media gebruik,

Niet meer weg te denken dat internet ons nieuwe hulpbronnen geeft die soms een positieve  maar ook een negatieve invloed kunnen hebben. Het goed gebruik maken van wat internet te bieden heeft brengt je verder.

Samenwerken,

Wanneer je kan samenwerken, worden de lasten verdeeld en geldt “vele handen maken ligt werk”. Toch kan iedereen daar wel wat extra aandacht aan schenken. Want wanneer moet je grenzen stellen om het niet ten koste van jezelf te laten gaan? Op ontdekking naar wat samenwerking een succes voor iedereen wordt door de vele handen. Dat doen we door de neuzen dezelfde kant op te laten staan (van missie via vaardigheden en capaciteit naar gedrag).

Assertief communiceren,

Kan een lang verhaal maken maar eigenlijk komt het neer op vaardigheden die jij nodig hebt om de zelf gekozen plek in het gesprek te veranderen. Wij maken hierbij gebruik van de Axenroos.

Timemanagement,

Tijd te kort voor wat je belangrijk vind? .. dan is deze workshop een must.

SWOT,

Wat gaat er goed en waar is aandacht bij nodig. Evalueren op een gestructureerde manier is erg leerzaam. We nodigen je uit dit gezamenlijk te doen.

Toekomstperspectief,

Weten waar je naar toe wil geeft houvast in de keuzes die je nu maakt. Wij helpen je deze toekomst te ontwerpen op individueel of team niveau.

Transactionele analyse,

Wat kan je doen als je steeds in een situatie komt met een ander waar je niet in wilt komen of dat het slechtste uit je naar boven komt. Ga op ontdekking en stap de workshop uit als een volwassene.

Borrel methode,

De kracht van iet weten en laten ontstaan is een kunde in ieder situatie te gebruiken. Wij nodigen jullie uit tot een workshop laten ontstaan en met meer weg gaan dan gekomen.

Jouw thema / methode,

Wil je een thema omzetten naar een workshop of juist verdieping op een methode. Maak dan gebruik van de expertise van begeleidingsdesk dan kan dat. Schroom niet om het contact formulier in te vullen.